Heteka



Gobeliinin edessä oli lapsuuteni mummolassa heteka. Hain netistä kuvaa aidosta hetekasta ja huomasin, että nukkislaiset ovat taituroineet todella hienoja versioita! Omani on ilman alavuodetta, sillä halusin alle yöastian.
Raidallisesta kankaasta tein patjan ja tyynyn. Vanhanaikaiseksi päiväpeitoksi löytämäni kangas oli väärän värinen, joten värjäsin sen koneessa punaruskeaksi (samaan syssyyn sai muutama vanha froteepyyhe uuden ruskan sävyn!).
 

Lakanat tein vanhoista pitsinenäliinoista. Nimikoin päällyslakanaan LR (äitini tyttönimen mukaan).

Kohtalokas gobeliini...


Apua! Löysin netistä kuvan aivan samanlaisesta gobeliinista, millainen mummolassani oli aikoinaan! Siinä peurat ovat juomassa.
Tein tee-se-itse tulostettavaa kangasta sprayliimaamalla valkoista samettitrikoota paperille (siinä on samanlainen pinta kuin oikeassa seinävaatteessa). Painaessani tulostusnappia, mietin samalla sopivaa selitystä sille, miksi kangasrätti tukkii tulostimen...?!! ;D
Onneksi kaikki sujui hyvin, ainoastaan kuvasta tuli haaleahko näkyen eri kulmista katsottuna eri tummuudella. No, vanha mikä vanha, ehkä se on ajan saatossa haalistunut.
Gobeliini ei pääse oikeuksiinsa rullalle käärittynä kirppiksellä, joten mielessäni alkoi hahmottua idea mummolasta (mummohan minulla jo on...)