Hanskat tiskiin




Väsäilin Marian ohjeilla (kiitos!) kumihanskoja useammatkin kappaleet. Nämä siniset päätyivät viherhuoneeseen.

Illan hämärtyessä...




Tässä vielä tunnelmointia...
   
 Hyvää yötä!

Antaa kaikkien kukkien kukkia...





Tilasin netistä laserleikattuja kukkakittejä ja pikkuruisia ruukkuja aluslautasineen.



Keltainen kimppu dahlioita tuo auringonvaloa pilviseenkin päivään ja amppeliin kuuluu ehdottomasti verenpisara. 

Vanhaan sormustimeen, tässä tapauksessa tina-astiaan, istutin aristokraattisen orkidean.

Ostin myös vaaleansinisen klematiksen, mutta siirsin sen kukat taustalla olevaan köynnökseen. Sen hento lehvästö kasvaa kohti korkeutta alppiruusun taustalla...

Ja sitten kasveja...


Hortonomi opiskelijamme on innokas taimien kasvattaja. Hän on saanut aikaan jos jonkinlaisia kasviristeytymiä. Niitä tuskin tunnistaa alkuperäisistä... ;D


 
Multasäkin sain printtaamalla kuvat netistä ja päällystämällä ne kontaktimuovilla. Multana toimii kahvinporot. 




Hesarin muututtua tabloidkokoiseksi, sen pääkirjoitussivulla oli alkuaikoina yläreunassa minikokoiset kuvat opasteena eri liitteistä ja niiden sisällöstä. Onneksi huomasin ottaa niitä talteen! Nyt on oikeaa Hesarin sivua kasvatuspotteina! Paperi on niin pehmeää että!


Kastelukannu saanee kylkeensä jonkin kuvion. Näyttää tällaisena vähän pliisulta...(?) Kukinnot pelargonioissa ja ritarinkannuksessa ovat kangassilpusta. Saniainen on myös kangasta. Muuna materiaalina on kuivakukat ja kirpparilöytönä muovikasvit. Katto-orrella kiipeilee valmis köynnös (hakusessa olisi muratti- tai viiniköynnös...)









Kangaspäällysteinen nappi luovutti osansa lintujen ruokinta-automaattiin ja läpinäkyvä muovi on kardemummaputkesta. Linnuthan syövät korppujauhoa, eikö...?



Tervetuloa-kyltin ympärillä, samoin kuin katto-orrella, kiemurtelee pihavalosarja (Airamin led-nauha) tuomassa valoa pimeneviin iltoihin. Terassilämmitin vain puuttuu. 

Sisustusta...




Viherhuoneen sisustukseen kuuluu ehdottomasti romanttiset takorautaiset kalusteet! Mikäs sen mukavampaa, kuin istuskella aamuauringossa ja nauttia kahvista ja kukkaloistosta, suunnitellen samalla päivän ohjelmaa...


Ja puutarhatonttu! Sitä ei sovi toki unohtaa!


Istutuspöytä on myöskin tarpeellinen. Tuikkulyhdystä tein hanallisen vesisäiliön, jonka voi täyttää vieressä olevasta pumppukaivosta (mullat saa huuhdottua sormista näppärästi...) Punainen puutarhaletku roikkuu telineessään köynnöksen takana.





Viherhuone

 

Viherhuoneen ikkunoihin syntyi "lyijylasi" värillisistä muovikalvon suikaleista ja hopean värisestä kohoväristä. Liimasin suikaleet ennen saumausta kontaktimuovilla ikkunaan. 








Lattialaatat on leikattu kananmunakotelosta. Saumasin niitä pienoismallinurmella. Katto on maalattu harmaalla ja parilla ruskealla sävyllä (kunhan töpöttelin...)







Tykkään enemmän avarasta tilasta ja harmoniasta, joten viherhuone on minulle vieras. Täällä kuitenkin pätee: mitä kirjavampi, sen parempi (luulen).












"Viherpeukalo"


 
Viherhuone minikoossa syntyi kynttilälyhtyyn (kuinkas muuten!?). Ostin kaksi lyhtyä, vaikka kuinka yritin vastustaa kiusausta... 

Alunperin tätä viherhuonetta hoiti iäkkäämpi rouvashenkilö, mutta hänen muutettuaan erääseen roomboxiin, paikan sai nuori hortonomi opiskelija.



Halusin tytölle marimekko kuosia (kaikesta ikävästä uutisoinnista huolimatta) ja löysin Iloisen takin! Sillä on niin ihana syntyhistoria! Sen suunnitteli (1960) vasta naimisiin mennyt Vuokko Eskolin-Nurmesniemi. Hän ajatteli, että  sellainen mekko olisi mukava, jonka taskuihin voisi kätkeä talteen omalta rakkaalta saatuja pikku lahjoja ja viestejä. Ihana ajatus!! Tämän tytön kosijoista en tiedä, mutta ainakin siemenpussit ja sidontanauhat kulkevat taskuissa näpsäkästi... ;D